torsdag , 17 oktober 2019
Hjem / Dating tips & tricks / Hvordan skriver du en god dating profiltekst?

Hvordan skriver du en god dating profiltekst?

En god dating profiltekst kan skrives på mange måder, her kommer vores bedste råd, til den perfekte dating profiltekst.

Nu om dage er det almindeligt at møde en af det modsatte køn, enten som en blind date, net date, igennem en ven eller måske på en tur i byen. En af de første og vigtigste udfordringer, når du vil date på nettet, det er at skrive en god dating profiltekst. Men hvordan sælger du dig selv bedst muligt? Det er ikke altid lige nemt, specielt ikke hvis du ikke er sælger eller vant til at skrive. Når man benytter online dating skal man betragte sin profiltekst som sit “salgsvindue”, næst efter dit billede selvfølgelig. Din profiltekst er nemlig det første en potentiel partner ser – derfor skal den også sidde lige i skabet.

For at gøre det hele lidt nemmere kommer her nogle retningslinjer for hvordan man kan skrive en god dating profiltekst.

pexels-photo

Overordnet set har vi valgt at dele det om i 4 dele:

  1. Definer din målgruppe og skriv med den i baghovedet.
  2. Vælg en overskrift som fanger folks opmærksomhed – hurtigt.
  3. Vær ærlig omkring dig selv.
  4. Fremhæv de gode egenskaber ved dig som person

1: Definer din målgruppe og skriv med den i baghovedet.

Hvor mange reklame folk starter et nyt projekt op uden at kende sin målgruppe? Det samme gør sig gældende når man skal opstarte projekt “find kærligheden online”.

Yderst sjældent vil du opleve at, det, at søge en partner uden for sin egen målgruppe, det bliver en sucses.
Kig på dig selv og spørg dig selv hvad slags partner du søger(husk at vær realistisk).

Lad os lave et eksempel.

Du arbejder som uuddannet maler, du har langt fra styr på din økonomi, du har ikke planer om at få børn og du elsker fest og farver.

En ting som du bestemt ikke skulle skrive i din profiltekst kunne være “søger en veluddannet kvinde med styr på sit liv og god økonomi, gerne en kvinde som ikke går i byen hver weekend og som snart ønsker børn”

Kort fortalt, definer din målgruppe og skriv derefter med den målgruppe i baghovedet.

2: Vælg en overskrift som fanger folks opmærksomhed – hurtigt.

Efter du har defineret din målgruppe er det alfa omega at din overskrift eller åbningslinjen om man vil, den er spænende og noget som fanger. Lige meget hvor god din profiltekst er, så nytter det ikke noget hvis folk når til den. Typisk har du 2-5 sekunder til at fange folks opmærksomhed. Dvs. at du skal finde på noget som får folk til at stoppe op og blive nysgerrige.

På næsten alle datingsider kan du hovedregel regne med at det kun er de første 2-3 linjer, der dukker op af profilteksten, når nogen benytter søgefunktionen.

Som du nok kan høre er det umådelig vigtigt at man finder på noget som er fængende, interessant og måske lidt atypisk. Her kommer 2 eksempler.

En kedelig normal overskrift/åbningslinje kunne være:

Sød 22 årig fyr fra Kbh søger kæreste

En unik og mere fængende overskrift/åbningslinje kunne være:

Prinsen af Kbh søger sin prinsesse! Har desværre ingen hvid hest, den er på ferie til August 🙂

3: Vær ærlig omkring dig selv.

Mange vil nok mene at denne regel nærmest siger sig selv.

Mænd vil have en kæreste, der ser godt ud med store bryster. Kvinder går efter høje mørkhåret mænd med bankbogen fuld og 3 biler i garagen, ikke?

Nej, langt fra!

Men det er præcis fordomme som dem, der gør at folk lyver når de skal skrive en dating profiltekst.

Chancen for at jeres første møde bliver jævn akavet, har i løget om jeres alder, vægt eller nationalitet, den er næsten garanteret. Lad vær med at fremstå som noget du ikke er, og fremhæv hellere dine gode egenskaber i stedet for at lyve om dem som du ikke har. Hvilket bringer mig til det næste punkt på listen…

4: Fremhæv de gode egenskaber ved dig som person.

Hvem er du, hvad kan du lide, hvad er du god til, og hvad er du slet ikke god til? Vi har alle forskellige egenskaber, det handler bare om at fremhæve de gode af slagsen.

Hvilke personlige egenskaber (f.eks., integritet, medfølelse, stædighed, romantisk, loyal, vedholdende) fokuserer du på ved dig selv, og hvordan vil du vise, at du har disse egenskaber.